Charlotte Gainsbourg - Take 2

Tina Rosenfink 00:00 15 Dec 2018

Charlotte Gainsbourg bär många olika hattar, främst baskrar (för att hon är fransk… äh). Jag känner främst till Gainsbourg från hennes otroliga insatser i filmerna Antichrist, Melancholia och självklart “kontroversiella” Nymphomaniac som jag tror nått alla på ett eller annat sätt. Men vid sidan av sin filmkarriär gör Charlotte Gainsbourg även musik. Hennes nya EP Take 2 är en fransk/engelsk samling låtar som osar romantik, äventyr och flykt från en tråkig vardag. Några av låtarna är liveversioner, något som jag personligen inte uppskattar, och i det här fallet tycker jag varken de bidrar med någonting eller försämrar skivan nämnvärt. Min favoritlåt på Take 2 är den märkliga Bombs away som skulle kunna vara soundtracket till en spionfilm där vi får följa Gainsbourg iklädd välskräddad kostym och rött läppstift när hon smyger omkring i Paris.

Skivbolag: 
Artist: 
3 Visa kommentarer (3)

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.