Charli XCX - How i’m feeling now

Tina Rosenfink 00:00 28 May 2020

På bara sex veckor har Charli XCX skapat sitt femte studioalbum How I’m Feeling Now. Under lockdownen livestreamade hon på Instagram sin process och i realtid fick hennes följare komma med feedback. Snacka om att använda karantänen till kreativt skapande. 

Arbetssättet är till hennes fördel - för min personliga svårighet med den här typen av elektronisk pop är att den ofta känns överarbetad. Istället får en intrycket av att hon pysslat ostört hemma. Det bidrar med en ungdomlig och lättsam ton som klär henne väl. 

Däremot är texterna för slappa för min smak och drar ner skivans helhet rejält. Det är många “aesthetic quotes” som snarare passar på Twitter eller (gamla) Tumblr än ett album. Charli XCX har inte skyggat från användandet av samma textrad gång på gång i sina låtar. I öppningsspåret hör vi I just wanna go real hard, I just wanna go real hard / Pink diamond in the dark säkert tio gånger. Detsamma gäller med c2.0 med I'm next level, so legit with all my / Clique, clique, clique, yeah där clique loopas i en oändlig hook. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!