Caskey – Fine Art

Axel Almström 00:00 26 May 2021

Fine Art är helt okej. Varken mer eller mindre. Caskeys flow är bra, men lite ointressant. Beatsen är snygga, men lite livlösa.

Cash Money-rapparen Caskey heter Brandon i födelsebeviset och kommer från Florida. I regel är jag emot att fokusera på artisters utseende men med Caskey är det svårt att inte döma boken efter omslaget. Han har en intatuerad huggtandsrad som omsluter hela ansiktet och på Instagram poserar han med automatvapen. Det är lätt att tro att det där galna och uppskruvade ska speglas i musiken. Men så är inte fallet.

Fine Art är utsmetad och fluffig hiphop. Caskeys röst är avslappnad och långsam. Han boxar i slugger-tempo – fast i flugviktsklassen.

Det finns ljuspunkter, som den högintensiva bangern Fear and loathing in Las Vegas, eller Black jack dealer som perfekt balanserar tillbakalutat med studsigt. Men trots att hans flow är skickligt blir låtarna lättviktiga och lätt ointressanta. En halvtimme efter att jag har lyssnat klart på skivan kan jag knappt minnas en enda låt, en enda textrad. Då är Caskeys tekniska kompentens en klen tröst.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.