Carly Rae Jepsen – Dedicated

Sophie Winberg 23:02 16 May 2019

Sist vi hörde en fullängdare från Carly Rae Jepsen var året 2015. Tadzjikistan höll parlamentsval, och matematikerna Nash och Nirenberg erhöll Nobelpriset för sitt arbete med partiella differentialekvationer, men det behöver jag väl inte påminna er om.

Carly Rae Jepsens platta gick hur förhållandevis obemärkt förbi. Snabbspola till 2019, och den kanadensiska ”Call me maybe”-sångerskan är tillbaka. Till utseendet en Tove Styrke-liknande uppenbarelse, studsig och skimrande, som precis som Tove kom trea i Idol en gång i tiden.   

Hon har själv kallat musiken hon gör "songs to clean your house to" vilket känns som en ganska konstig konstnärlig ambition men stämmer bra in på den resulterande plattan. Som inspiration har hon citerat disco, ABBABee Gees och Donna Summer, och hjälp har hon tagit av bland andra den svenska låtskrivarduon Julia Karlsson och Anton Rundberg samt popsnillet Jack Antonoff.

Plattan som helhet är en gemytlig sådan. Gullig, oprovocerande med ”älska dig själv”-budskap och pepp. Det doftar Bruno Mars och Taylor Swift, men det lyfter aldrig riktigt. Carly Rae Jepsen gör bra radiopop, men Carly Rae Jepsen gör inte jättespännande radiopop.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.