Burning Witches - Dance With the Devil

Christoffer Bertzell 00:00 14 Mar 2020

På den Schweiziska kvintettens tredje album har bandet djärvt nog bytt sångerska i det kritiska skedet när deras framgångar ökat i takt. Den nya vokala frontpersonen Laura Guldemond innebär dock smidigt nog en uppgradering, inte bara i röstmässig bredd, men också i att ge bandet en mer unik framtoning. 

Hennes röst må inte vara lika tonalt orienterad likt föregångaren Seriana Tallis mix mellan Doro och Eric Adams, istället bär hon större likheter med Rob Halford och Matt Barlow, vilket skänker bandets thrashigare mix av amerikansk och europeisk power metal en mörk ådra som påminner om Iced Earths tidiga år, med instick av nutida U.D.O.

Gänget bär på låtar som är riktiga guldkorn, men som helhet är de elva egna spåren något långrandiga. Fast fortsätter bandet mer längs denna hårdare och melodiskt mörkare väg, finns det definitivt potential till storverk.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Ty Dolla $ign – Featuring Ty Dolla $ign

Som huvudartist har Ty Dolla $ign varit en sådan där rappare/RnB-sångare som aldrig fått någon att höja på ögonbrynen. Lite skön, basig hiphop, men inte mer än så. Som gäst däremot, har han varit kung. En frekvent gästartist i amerikansk rap, inte minst på Kanye Wests senaste tre-fyra album.