Britta Persson

Patrik Forshage 10:42 21 Jul 2006
Britta Persson har en röst och ett tilltal fullt av tillförsikt, upptäckarlust och självförtroende. Kanske mer så än man har rätt att förvänta sig av en debutant, men Brittas år som hyllad demoartist och som sidekick till Kristofer Åström har gett henne en sådan stabilitet att när inget bolag var intresserade spelade hon helt sonika in skivan på egen hand. Sen tog hon med sig det färdiga resultatet till skivbolagskontoren istället. "Då var de ju intresserade." Självklart. För trots att inspelningsförutsättningarna var spartanska (vi pratar en enda mikrofon, kastrullpercussion och ljudet av regnet utanför som läcker in på flera spår - vi pratar ärke-lofi) har Britta Persson tillsammans med Kristofer Åström satt ihop en skiva som har brittisk folk som grund, men som utan tvekan vågar sig ut på stökiga indiehit-utflykter som kommande singeln [I]You are not my boyfriend[/I] ("Next time I make out it won't be with you") och omnämnanden av Low och Suburban Kids with Biblical Names. Hennes fina folksånger går från det livsglada jublandet över små glädjeämnen, med dragspelsdetaljer och en minst sagt rudimentär pianohantering, till det dovt privat vemodiga, i [I]This spring[/I] nästan orkestralt med stråkar och trumvispar. Duetten [I]Bummer summer[/I] med sångpartier som flätar sig över varandra är ett inhemskt alternativ på den alltmer tätbefolkade folk-scenen. Bered dig på att Britta Persson kan vilja ta med dig vartsomhelst i framtiden, och att varje ställe hon föreslår, hur disparata de än verkar, är värd din uppmärksamhet.
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.