Boys and Ivy – Sideburner

Isabella Boström 12:00 20 Sep 2023

Boys and Ivys singelsläpp i februari, en cover på Nelly Furtados Say It Right, gav oss en försmak på att duon snart skulle förlösa något värt att vänta på. Och mycket riktigt så är deras nya album Sideburner som balsam för själen nu när hösten börjar skaka loss löven från träden.

Duons medlemmar, Tilda Gunnarsson och Kevin Hamring, hämtar sina musikaliska influenser från en mångfacetterad källa. Från Alvvays tydliga och raka uttryck till Beach House drömlika atmosfärer. Allt detta paketerat med ett distinkt melodiskt språk och en avslappnad grundkänsla.

Den nya plattan, som är inspelad i den legendariska Stockholm studion Atlantis Metronome Studio, består av åtta spår som blandas ihop till en cocktail sprängfylld med känslor och vemod. Det andas 90-tal, gitarr och samma fängslande och komplexa melodier som på deras kritikerrosade debutalbum Touch and Go som kom ut för knappt ett år sedan, samtidigt som det är mognare och mer nyfiket.

Redan på spår två finner vi albumets klimax, Ghost. Wow. Sentimentala verser som vrider över till poppiga refränger, lika levande som rytmen på hjärtslag. Melankolisk text berättar om svunnen kärlek som hopplöst lever kvar i tankarna - sorgen över det som aldrig fick bli. Allt man kan önska sig i en och samma låt.

Stranger och Driveway är två andra träffsäkra guldkorn på skivan som bevisar duons musikbegåvning och nyper till lite extra i hjärtat. 

Det är inte ofta som ett nykommet band känns självklart - Boys and Ivy är exakt just det. Sideburner är ett kvitto på att deras hitkarusell fortsätter snurra. De har hittat det perfekta receptet på hur man förvandlar känslor till musik och skivan är garanterad att spelas om och om igen. Eloge.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner