Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 05:00 20 Jun 2011
Bon Ivers debutalbum For Emma, Forever Ago från 2008 är en sådan där fantastisk skiva som man alltid återvänder till, en fackla att hålla i under ensamma nätter. Uppföljaren präglas av att enmansbandet har blivit en kvartett, dock utan att överge den lågmälda estetiken och de unika melodierna. Musiken har blivit lite äldre, lite mjukare och varmare, lite mindre svartvit. Det är en utveckling som enbart är att applådera. För alla som tyckte att Fleet Foxes nya lät lite väl mycket 1800-tal är Bon Iver årets folkrockskiva.
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.