Bojou – Romantikern

levi hielle-bergstrom 00:00 27 May 2019

Göteborgsbaserade Bojous debut-EP Romantikern är en ärlig presentation av en begåvad textförfattare. Prolog ger lyssnaren en fullvärdig introduktion till Bojou och sätter samtidigt ribban för EPn. Romantikern är en oerhört välskriven samling låtar och Bojous entusiastiska framtoning får mig att undra varför man aldrig hört om honom tidigare. Ordlekarna på Med mig imponerar och refrängen på Pusha är oerhört svår att släppa. Det sistnämnda spåret kvalar in som EPns bästa låt med hård konkurrens från Mitt i rummet. 

Produktionerna på EPn kommer bland annat från Filip Hunter och Nibla och sammantaget är resultatet både nytänkande och spännande. Den självrannsakande tonen hade kunnat brytas av med något annat emellanåt för att ge ljudbilden mer mångfald. Något säger mig dock att Bojou trivs i soundet han presenterar då det klär honom väl. Romantikern saknar epilog så förhoppningsvis kommer mer romantik från Bojou i framtiden.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

ZEM - Want U To Know

ZEM, bestående av sångerskan Ayla och producentduon Broke ’N Tipsy, är en trio i startgroparna av sitt samarbete. Musikkollektivet introducerades nyligen på Hotell Nöjesguiden under Way Out West, och deras sex spår långa debut-EP består av skön Ambient. Här trängs de tre sedan tidigare släppta singlarna Mama Baba, Won’t Wait och Everyday med lika många nya spår.