Bob Moses – Desire EP

Sara Berg 15:40 4 Sep 2020

Många skulle nog hävda att styrkan med den kanadensiska duon Bob Moses sound är kombinationen av rock och electro, men det är just detta som stör mig. Den svulstiga och arenakommersiella delen av musiken förstör för den smala och minimalistiska. På EP:n Desire har man lagt något mer av tonvikten på klubbgenren, vilket underlättar en del. Men det blir ändå mer Coldplay än Stimming, eller lite som en framgångsrik version av danska Turboweekend.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Christian Kjellvander - About Love and Loving Again

Att improvisationerna tillsammans med Tonbruket på Doom Country tidigare i år har gjort djupa avtryck hos Christian Kjellvander är uppenbart. Liksom i det samarbetet ger Christian Kjellvander sångerna utrymme att etablera sig och utvecklas över lång tid, ofta mer än sju minuter. Därmed finns gott om utrymme för små improviserade finesser och utsvävningar, och särskilt Per Nordmark på trummor försitter inte sådana tillfällen.

Jonas Lundqvist - Dubbla Fantasier

Jonas Lundqvist har funnits på svenska musikscenen i snart 20 år. Med olika soloprojekt och som trummis i Bad Cash Quartet. Hans nya skiva Dubbla fantasier är vad jag skulle kalla vuxen tonårspop. Det är fina melodier, glatt och enkelt. Med Jocke Åhlund ( Teddybears och Les Big Byrd) som huvudsaklig producent låter det onekligen bra.