Blood Orange - Negro Swan

Armani Maleh 15:40 28 Aug 2018

Dev Hynes är vid det här laget proffs på att skapa ljudbilder som låter dramatiska och tröstande samtidigt. Allt han släpper under artistnamnet Blood Orange är en käftsmäll och en mjuk beröring. Som att vara kär och hjärtkrossad samtidigt. Nya albumet Negro Swan fortsätter på samma spår som föregångaren Freetown Sound med en signature mix av spoken word, rap, stråkar och sång i falsett. Den här gången talar dock inte ljudbilden för sig själv och den perfekta balansen glider bara förbi. Att låtarna Charcoal BabyJewelry och Saint har fått varsin musikvideo bidrar därför till en helhet som annars saknas. Vidare saknar jag en låt i rang som Cupid Deluxes You’re Not Good Enough eller Freetown Sounds Best To You - eller så har jag inte fastnat på den än. Men Charcoal Baby är en bra kandidat hittills.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

The Night Flight Orchestra - Aeromantic

Denna nostalgiska konstellation är redan inne på sitt femte album och lyckas, som vanligt, med konststycket att kombinera en hög utgivningstakt med en enastående kvalitativ nivå. 

Med Soilwork-sångaren Björn Strid i spetsen fortsätter gruppen på sitt hedervärda uppdrag att sprida rock (och pop) sprungen ur 80-talets tidiga år. Generellt sett är detta den äldre skolans aor som dock har ett närmre förhållande med Abbas teatraliska melodiarrangemang samt en ådra av disco (och nyanser av schlager!).

Ala.Ni — Acca

På sina ställlen har Ala.Nis huvudsakligen helt instrumentfria andra album drag av mer traditionella körverk, som i renässansklingande Hide där en stråkkvartett tillåts utrymme bakom alla hennes välbalanserade stämmor, och i himmelska och synnerligen finstämda In the Land