Blood Orange - Cupid Deluxe

Love Lagerberg 00:00 18 Nov 2013

Dev(onté) Hynes är lika mycket producent som fullblodsartist. Efter att på olika sätt varit sysselsatt i projekt som Solange, Kindness, Lightspeed Champion och Sky Ferriera får hans New Yorkska RnB-gestalt under namnet Blood Orange nu utrymme att blomma ut i ett andra album. Gästspel från Chairlift, Despot och Kindness är charmiga men essensen ligger i Devs egna viskande och tillbakalutade 80-talsflirtiga sexröst. 80-talsinlevelsen tar dock inte slut där utan är lika närvarande i de Prince-lika arrangemangen med en naken plockande gitarr i förgrunden och varma saxofonsolon. I detta är det ändå låtskrivandet som bär upp Blood Orange från att förpassas som en enbart nostalgisk artist. Om du inte är övertygad över förträffligheten, kolla videon till Chamakey.

Skivbolag: 
Artist: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2013.

Fler musikrecensioner

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.

A Girl Called Eddy - Been Around

På sitt debutalbum balanserade A Girl Called Eddy - eller Erin Moran som hon kallas i vardagen - på slak lina mellan Dusty Springfield och Nancy Sinatra, och med en elegant ekande retroproduktion signerad Richard Hawley är det fortfarande en pärla att upptäcka såhär 16 år senare.