Blood Orange - Cupid Deluxe

Love Lagerberg 00:00 18 Nov 2013

Dev(onté) Hynes är lika mycket producent som fullblodsartist. Efter att på olika sätt varit sysselsatt i projekt som Solange, Kindness, Lightspeed Champion och Sky Ferriera får hans New Yorkska RnB-gestalt under namnet Blood Orange nu utrymme att blomma ut i ett andra album. Gästspel från Chairlift, Despot och Kindness är charmiga men essensen ligger i Devs egna viskande och tillbakalutade 80-talsflirtiga sexröst. 80-talsinlevelsen tar dock inte slut där utan är lika närvarande i de Prince-lika arrangemangen med en naken plockande gitarr i förgrunden och varma saxofonsolon. I detta är det ändå låtskrivandet som bär upp Blood Orange från att förpassas som en enbart nostalgisk artist. Om du inte är övertygad över förträffligheten, kolla videon till Chamakey.

Skivbolag: 
Artist: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2013.

0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.