Blood Orange - Cupid Deluxe

Love Lagerberg 00:00 18 Nov 2013

Dev(onté) Hynes är lika mycket producent som fullblodsartist. Efter att på olika sätt varit sysselsatt i projekt som Solange, Kindness, Lightspeed Champion och Sky Ferriera får hans New Yorkska RnB-gestalt under namnet Blood Orange nu utrymme att blomma ut i ett andra album. Gästspel från Chairlift, Despot och Kindness är charmiga men essensen ligger i Devs egna viskande och tillbakalutade 80-talsflirtiga sexröst. 80-talsinlevelsen tar dock inte slut där utan är lika närvarande i de Prince-lika arrangemangen med en naken plockande gitarr i förgrunden och varma saxofonsolon. I detta är det ändå låtskrivandet som bär upp Blood Orange från att förpassas som en enbart nostalgisk artist. Om du inte är övertygad över förträffligheten, kolla videon till Chamakey.

Skivbolag: 
Artist: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2013.

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av