Blood Orange - Coastal Grooves

Patrik Forshage 05:00 3 Sep 2011
Det där med Test Icicle var väl inte så genomtänkt, och karriären som Lightspeed Champion gick ju sådär, om man vill vara välvillig. Så nu testar Dev Hynes en ny karriär i en ny stad, och avser med Coastal Grooves att fånga atmosfärer från hans immersion i NYCs intensiva nattliv. Men något har gått snett, för i hans lättviktiga pop finns inga spår av vare sig gammalt Danceteria eller Studio 54 eller nyare Brooklyn-hedonism. Det New York som möjligen kan anas i Blood Oranges musik är snarare Giulianis renskrubbade och ofarliga storstad, och allt vad som där vunnits av trygghet och förutsägbarhet har förlorats i storstadsromantik. 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

The Night Flight Orchestra - Aeromantic

Denna nostalgiska konstellation är redan inne på sitt femte album och lyckas, som vanligt, med konststycket att kombinera en hög utgivningstakt med en enastående kvalitativ nivå. 

Med Soilwork-sångaren Björn Strid i spetsen fortsätter gruppen på sitt hedervärda uppdrag att sprida rock (och pop) sprungen ur 80-talets tidiga år. Generellt sett är detta den äldre skolans aor som dock har ett närmre förhållande med Abbas teatraliska melodiarrangemang samt en ådra av disco (och nyanser av schlager!).

Ala.Ni — Acca

På sina ställlen har Ala.Nis huvudsakligen helt instrumentfria andra album drag av mer traditionella körverk, som i renässansklingande Hide där en stråkkvartett tillåts utrymme bakom alla hennes välbalanserade stämmor, och i himmelska och synnerligen finstämda In the Land