Black Rebel Motorcycle Club - Wrong Creatures

Patrik Forshage 00:00 10 Jan 2018

Respektfullt är det absolut, men hur kul är det med ett band som medvetet och frivilligt kliver tillbaka in i skuggan av The Jesus & Mary Chain? När man som Black Rebel Motorcycle Club gör det med fullständig avsaknad av både minnesvärda låtar och uppkäftig attityd, och väljer förebildernas sena och delvis maskinbaserade period blir det riktigt trist, faktiskt.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Amaranthe - Helix

På sitt femte album tar den Göteborgsrotade sextetten ett djupare steg in i modern popmusik med en aggressivare ton påminnande om deras tidiga dagar. Detta hårda bottnar allt som oftast i ett samspel med elektroniska influenser vilket tar Helix som helhet längre bort från traditionell metal än vad bandet tidigare har varit. Det tydligaste är dock att supersångerskan Elize Ryd tar en naturligt mer framträdande roll, och det är egentligen förvånande att det har tagit så lång tid.

Will Oldham - Songs of Love and Horror

För 14 år sedan tillät Will Oldham sitt alter ego Bonnie “Prince” Billy spela in ett städat album med covers av de låtar han en gång gjort med Palace Music, och nu vänder han på tricket och spelar in nya versioner av framför allt sina Bonnie “Prince” Billy-låtar, men under sitt riktiga namn. Det sammanfaller med publiceringen av 200 låttexter i bokform, och i den här synnerligen avskalade formen är inspelningarna snarast att betrakta som skissartade ljudillustrationer till de tryckta texterna. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!