Black Mekon — Destroy Nostalgia

Patrik Forshage 00:00 18 Aug 2019

Gitarr och trummor, men ännu ingen bas. Det är en sättning som vi sedan decennier förstått är fullt tillräcklig, och Black Mekon har tillhört kategorins mest drivna utövare. På sitt tredje album tar dock lillebror Black Mekon och storebror Black Mekon hjälp av sin kusin - som faktiskt också heter Black Mekon, tro det eller ej - och det gör deras skarpa och taggiga punkblues ännu kraftfullare. 

På väg mot en titelmatch mot Pussy Galore har de sparrat mot White Stripes och knockat veklingar som Black Keys, och med Destroy Nostalgia kliver Mekon-trojkan in i ringen med nedsänkt huvud, intensivt fokus och lika mycket självförtroende. 

Utan konstigheter - här finns inget utrymme för utsmyckningar eller åthävor - går de rakt på och sluggar. Ju enklare det är desto effektivare blir det, och med slagserier som Sympathise har de snabbt lyssnaren mot repen. När de sedan kan hitta ännu mer aggressivitet och energi i stenhårt monotona Ghettobug är knockouten ett faktum.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av