Beyond the Black - Horizons

Christoffer Bertzell 00:00 30 Jun 2020

Detta tyska symfoniska metal-band har under hela sin, om än korta, karriär brottats med att finna en egen identitet. De är i dag en lightversion av de redan ganska musikaliskt lättsamma men skarpa genrekollegorna Within Temptation och Kobra and the Lotus. Som en blekare kopia skvallrar det om att det finns en avsaknad av tyngd, nisch eller blomstrande talang här.

Tyvärr gör bandledaren Jennifer Haben misstaget att slipa ner bandets hörn ännu mer på denna fjärde platta. Den poppiga ljudbilden må vara lättsmält, men när det musikaliska materialet är lika förutsägbart som en Hollywood-sitcom, gränsar dessa finsjungande melodier till att bli riktigt anonyma.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.

Hanna Järver - Tusen täta lögner in

Hör och häpna! Hanna Järver är artisten som vi ungdomar förtjänar. Åtminstone om vi ska tro det som skrivits om henne i media. Resonemanget: en ung (!) artist som skriver och producerar sin musik själv, med välskrivna texter på svenska och ett någorlunda unikt sound. En bristvara helt enkelt. Många av de största svenska popartisterna är ju snart 40. Vi behöver nytt blod, vilken tur att vi har Hanna Järver.

John Riggebo – Krossa kuken krossa mig

John Riggebo har alltid gjort väldigt nedskalad musik. Väldigt alternativt, ibland svårtillgängligt och naket. Nytt för den här gången är ett elektroniskt sound vi inte riktigt hört förut. Riggebo är främst känd för sin retliga poesi. 
 
Sångaren har en autotunad röst. Han sjunger över minimalistiska kompositioner med distade syntar, nästan i stil med chipmusik, genren där man hämtar ljuden från gamla spelkonsoller som Gameboy och Nintendo. 
 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!