Bergen - Bergen

Tina Rosenfink 00:00 11 Feb 2019

Jag hade turen att växa upp under The Libertines och Mando Diaos storhetstid, en tid då indiepop var coolt och kreddigt. Därför känns det både kul och deppigt när ett nytt band som Bergen debuterar. Det är kul att det körs! Det är synd att ingen bryr sig. Bandets medlemmar har tidigare spelat i svenska indieband såsom Popsicle, Broder Daniel, The Motorhomes och Pennebaker, dvs ett gäng som inte kan göra annat än skapa grym indiepop. Och kanske är det det här gänget som vi väntat på och som kommer göra indie coolt igen? Från första Intro till sista Ingen tror väl att det någonsin händer är det bra.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.