Bedouine - Bedouine

Patrik Forshage 00:00 10 Jul 2017

Född i Syrien, uppvuxen i Saudiarabien och bosatt i USA är Azniv Korkejian Donald Trumps mardröm personifierad. Men i hennes inspelningar med Matthew E White hörs inte mycket av hennes ursprung. Istället sjunger hon sval och elegant orkestral countrypop som den lät i slutet av sextiotalet, särskilt stilig i One of These Days. och lika balanserad poetisk visa inspirerad av Leonard Cohen. Det är utmärkt, minst sagt, men det är inte unikt.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Darin - Tvillingen

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

KYGO - Kids in Love

Norska Kyrre Gørvell-Dahll tog sitt artistnamn KYGO från sin inloggning till skol-intranätet och sen var han igång. Avicii tog honom under sina armar och två år senare spelade han på olympiska spelens avslutningsceremoni. Nu följer han upp sitt debutalbum Cloud Nine med Kids in Love - en av de visuellt fulare plattor jag sett på länge. Musikaliskt är det välproducerad EDM packad med gästvokalister och redo att på löpande band släppas som singlar.