Beabadoobee - Love Worm EP

Tina Rosenfink 00:00 23 Apr 2019

Brittiska Bea Regner är frontpersonen bakom Beabadoobee. Hon är bara 18 år och har redan lyckats med det många drömmer om - att ta sina flickrumsinspelningar och omvandla dem till flera miljoner streams.

Musiken är gulligt tonårig, poppigt indie och lägger stort fokus på helhetsbilden. Beabadoobee har en tydlig stil som är DIY, nedskalad och quirky, men framför allt relaterbar. Det finns något som är otroligt bekant med henne, kanske har jag själv lyssnat på liknande musik när jag var i hennes ålder och drömt samma typer av “jag vill härifrån”-drömmar.

Med musikalisk inspiration från Alex G och Salvia Plath är Beabadoobee den nästa stora indiesensation som vi säkert kommer höra i kommande soundtracks till filmer som handlar om sommaren mellan åttan och nian.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!