Beabadoobee - Love Worm EP

Tina Rosenfink 00:00 23 Apr 2019

Brittiska Bea Regner är frontpersonen bakom Beabadoobee. Hon är bara 18 år och har redan lyckats med det många drömmer om - att ta sina flickrumsinspelningar och omvandla dem till flera miljoner streams.

Musiken är gulligt tonårig, poppigt indie och lägger stort fokus på helhetsbilden. Beabadoobee har en tydlig stil som är DIY, nedskalad och quirky, men framför allt relaterbar. Det finns något som är otroligt bekant med henne, kanske har jag själv lyssnat på liknande musik när jag var i hennes ålder och drömt samma typer av “jag vill härifrån”-drömmar.

Med musikalisk inspiration från Alex G och Salvia Plath är Beabadoobee den nästa stora indiesensation som vi säkert kommer höra i kommande soundtracks till filmer som handlar om sommaren mellan åttan och nian.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.