Beabadoobee - Love Worm EP

Tina Rosenfink 00:00 23 Apr 2019

Brittiska Bea Regner är frontpersonen bakom Beabadoobee. Hon är bara 18 år och har redan lyckats med det många drömmer om - att ta sina flickrumsinspelningar och omvandla dem till flera miljoner streams.

Musiken är gulligt tonårig, poppigt indie och lägger stort fokus på helhetsbilden. Beabadoobee har en tydlig stil som är DIY, nedskalad och quirky, men framför allt relaterbar. Det finns något som är otroligt bekant med henne, kanske har jag själv lyssnat på liknande musik när jag var i hennes ålder och drömt samma typer av “jag vill härifrån”-drömmar.

Med musikalisk inspiration från Alex G och Salvia Plath är Beabadoobee den nästa stora indiesensation som vi säkert kommer höra i kommande soundtracks till filmer som handlar om sommaren mellan åttan och nian.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.