Beabadoobee - Love Worm EP

Tina Rosenfink 00:00 26 Apr 2019

Brittiska Bea Regner är frontpersonen bakom Beabadoobee. Hon är bara 18 år och har redan lyckats med det många drömmer om - att ta sina flickrumsinspelningar och omvandla dem till flera miljoner streams.

Musiken är gulligt tonårig, poppigt indie och lägger stort fokus på helhetsbilden. Beabadoobee har en tydlig stil som är DIY, nedskalad och quirky, men framför allt relaterbar. Det finns något som är otroligt bekant med henne, kanske har jag själv lyssnat på liknande musik när jag var i hennes ålder och drömt samma typer av “jag vill härifrån”-drömmar.

Med musikalisk inspiration från Alex G och Salvia Plath är Beabadoobee den nästa stora indiesensation som vi säkert kommer höra i kommande soundtracks till filmer som handlar om sommaren mellan åttan och nian.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!