Badlands – Call to Love

Raffaella Lindström 12:01 22 Nov 2022

Soloartisten Catharina Jaunviksna valde helt klart ett klockrent datum för att släppa sitt nya album Call to Love. Den experimentella, dånande musiken gifter sig fint med den tunga snön som har gjort sin entré nu i november.

Det här albumet är ett yrande, kraftfullt verk som kryper nära inpå huden.

Malmöiten Catharina Jaunviksna går under artistnamnet Bandlands, ett namn som hon för övrigt delar med det klassiska heavy metal-bandet från 1980-talet.

Till skillnad från dem så skapar Catharina Jaunviksna ett harmoniskt och trollbindande ljud, som präglas av elektronisk musik, syntar och subtila beats i bakgrunden. Hon har tidigare släppt två album, och har nu fortsatt där hon slutade senast.

Jaunviksna har lagt krut vid att få albumet att vara så autentiskt som möjligt, något som hon lyckas bra med. Detta genom att till exempel behålla mindre, analoga fel och använda sig av liveinspelningar.

Stundvis är det svårt att höra vad Catharina Janviksna sjunger, men det gör inget. Den drömmiga musiken håller gott och väl som den är. Det är det gnistrande ljudlandskapet som bär albumet genom sina åtta låtar (som förövrigt har väldigt snygga låtnamn).

Många gånger tycker jag att album jag lyssnar på är alldeles för långa för sitt eget bästa. Men det här är ett undantag. Call to Love är omkring 30 minuter, och lämnar ett sug efter sig att få höra mer. Ibland är det den där längtan som gör musiken som mest behaglig att lyssna på.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner