Backstreet Boys - DNA

Sophie Winberg 00:00 31 Jan 2019

Att släppa nytt material är för ett band som Backstreet Boys en riktigt otacksam sysselsättning. Deras musik må alltid ha varit simpel pop, men den var ändå under storhetstiden så välproducerad (R.I.P Denniz Pop) att den i vissa fall fortfarande håller. Och även om Nick Carter mycket praktiskt aldrig hamnade i målbrottet var ju ändå halva grejen med pojkbandet att de var just pojkar. 

Den nya plattan har sina stunder, No Place och inledningen till Chances har båda en viss Ed Sheeransk charm, men den har också många riktigt överflödiga låtar och banala texter. ”Who are you, the sex police?” är inte direkt poesi.

Istället för dessa nya halvbra spår kommer vi alltid föredra deras nostalgiska klassiker, och den nya plattan kommer såklart bara överröstas av en hel publik som skriker "SPELASHAPE OF MY HEART!!!" för full hals på världsturnén.

 
 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

Snoh Aalegra har, trots en imponerande karriär, lyckas hålla sig precis utanför den svenska allmänhetens synfält. Uppsalas egen r’n’b-drottning har sedan hon lämnade staden blivit samplad av Drake, jobbat med hiphoplegenden Common och haft Prince som mentor. Hennes förra album Feels, som kom ut 2017, fick ett varmt mottagande. På Ugh, Those Feels Again hittar Aalegra tillbaks till samma varma sound. Det doftar av Brandy och Sade när Aalegra tar ton på albumet som borde väcka Sveriges uppmärksamhet.

Shura - Forevher

Forevher är en tidskapsel över artisten Shura distansförhållande. Det är en romantisk kärlekshistoria mellan två storstäder, berättad genom ett modernt filtret av obesvarade sms och långa nätter framför Skype. Av egen erfarenhet vet jag att långdistans är cirka det sämsta som finns, och för alla er som befinner sig i det just nu är detta verk en mycket ynklig tröst. 

Lizzo - Cuz I Love You

Av någon anledning missade vi denna platta när den kom och det är hög tid att rätta den missen. Cuz I Love You blev nämligen Lizzos biljett till superstardom. Den startade en raketkarriär som bara väntat på att få lyfta, och sedan släppet har Lizzo setts på några av de största scenerna i världen bredvid några av de mest inflytelserika kollaboratörerna just nu.