Azure Blue - Images of You

Sophie Winberg 23:35 17 Jun 2019

Tobias Isakssons soloprojekt Azure Blue nådde oss 2011, och om debutplattan Rule of thirds skrev Nöjesguidens recensent att ”Azure Blue är kanske inte häpnadsväckande i sin genre (…) men visst ligger det ett tryggt azurblått skimmer över debuten”. Jag skulle kunna göra snabbt jobb av denna recension, och åtta år senare bara copy-pastea detta uttalande.

Images of You är ett enda långt kärleksbrev till Isakssons flickvän, vilket ju är gulligt. Men för alla oss som inte är Tobias Isakssons flickvän råder det ingen brist på drömsk synthpop på marknaden, tvärt om, och med det ökar såklart även risken att musiken kommer drunkna. Jag gissar att det blir denna plattas öde. 

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.