Avey Tare's Slasher Flicks - Enter the Slasher House

Sara Berg 00:00 7 Apr 2014
Att lansera den avslappnat solskensflummiga hippiepopsingeln Little Fang som första livstecken från den här trion, bestående av redan rutinerade musiker från band som Animal Collective och Dirty Projectors, var ett gravt villospår. Fullängdsalbumet är istället ett psykedeliskt 60-talsäventyr i nutida, stökig tolkning, lika knarkigt som bandnamnet. Det som kunde varit en behaglig husvagnssemester blev en road trip i racerfart med neurotiska trummor och foten lite för hårt på effektpedalen. 
 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Smisk - Världens äckligaste rockgrupp

När malmöborna passerade Stortorget för någon vecka sedan möttes de av en makaber syn. Det hängde nämligen en död svan i en snara från kungastatyn. Som tur var visade det sig vara en väldigt autentisk fejksvan, planterad av Smisk (de sysslar trots allt med punk, inte death metal). Gärningen var en blinkning till deras tidigare singel Jag sköt svanen (det pågår tydligen nån svan-gate i Malmö, orkar inte förklara). Det djärva hysset symboliserar både ambitionsnivån och kaxigheten hos bandet ganska väl.
 

Timecop1983 - Faded Touch

Timecop1983 har, som en av genrens mer meriterade leverantörer av lågmäld synthwave, en förmåga att skapa drömlika landskap likt få inom denna musikstil, samtidigt är dessa cinematiska ljudmiljöer abstrakt och blir lätt ganska bakgrundssvalkpigt likriktade. Därför är hans samarbeten med starka sångare väldigt tacksamma, vilket också gjorde den föregående plattan Night Drive från 2018 karriärens bästa.