Austra – Hirudin

Sara Berg 00:00 2 May 2020

Som en samtida Kate Bush, Björk eller TR/ST i sina mest falsettiga stunder sjunger Austra skört och skevt över vidderna. Albumet handlar om ett destruktivt förhållande och aldrig har hennes sound varit mer dramatiskt och desperat. Risk it är ren flykt, medan I am Not Waiting är ett slags sorgset försonande med ett oundvikligt uppbrott och Anywayz illustrerar insikten om att ens eget inre kaos inte påverkar den yttre världen ett dugg. Däremellan förtvivlan, förundran och till slut viljestyrka i en pampig, 80-talsinfluerad och rastlös elegi.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Small Black – Cheap Dreams

Brooklynbandet Small Black är aktuella med skivan Cheap Dreams. Det är dramatisk syntpop som hela tiden låter känslorna vara i fokus. Har du hört M83s låt Midnight City (du borde verkligen ha hört den) så förstår du vilka känslor som är i omlopp på albumet, även om de är något mer nedtonade här. Förvänta dig något rejält melankoliskt bland alla 80-talssyntar och vackra sångmelodier. 

Saga Back - All Is Not Well In Heaven

Tydligen pluggar Saga Back heltid samtidigt som hon bedriver en musikkarriär där hon skriver och släpper musik. Här om dagen kämpade jag liksom med att vända strumporna åt rätt håll innan jag la dem i tvätten. Men det är inte bara att Saga släpper lite musik, hon släpper helt fenomenal sådan. Hon har blivit beskriven som "göteborgs musikaliska gömda pärla", även om hon otvivelaktigen kommer vara sjukt ogömd väldigt snart.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!