Ariana Grande - Thank You, Next

Sophie Winberg 08:59 9 Feb 2019

Det gäller att hänga med i svängarna; sin vana trogen har Ariana Grande nämligen hunnit leva tre livstider på samma tid det tog oss att koka pasta, och nu har hon en ny platta ute. 

I augusti kom hennes Sweetener och hon var förlovad med Pete Davidson, men bara dagar efter släppet gick hennes ex. Mac Miller bort i en oavsiktlig överdos, och på det följde det kanske oundvikliga haveriet av hennes förlovning. Därefter släppte hon den enorma hiten Thank U, Next, och sen dess har hon hunnit bråka med Grammy Awards och tatuera in “Japanese BBQ finger” på handen. Och göra den här plattan såklart.

Men trots detta är det inget hastverk vi har i våra händer idag, utan en högkvalitativ platta som innehåller flera karriärstoppar. Bland dem finns öppningspåret Imagine, en extremt stark popballad värdig Mariah Carey, och plattans intimaste spår, Ghostin, som verkar behandla hennes relation med Davidson. En personlig favorit blir också Fake Smile som inleds med en sampling av Wendy Rene’s “After Laughter (Comes Tears)" från 1964, tidigare samplad bland andra av Wu-Tang och Kendrick Lamar.  

Generellt är det både imponerande och förvånade hur positiv, lättsam och hoppfull plattan är med hennes dramatiska erfarenheter i åtanke. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.