Ariana Grande - Thank You, Next

Sophie Winberg 08:59 9 Feb 2019

Det gäller att hänga med i svängarna; sin vana trogen har Ariana Grande nämligen hunnit leva tre livstider på samma tid det tog oss att koka pasta, och nu har hon en ny platta ute. 

I augusti kom hennes Sweetener och hon var förlovad med Pete Davidson, men bara dagar efter släppet gick hennes ex. Mac Miller bort i en oavsiktlig överdos, och på det följde det kanske oundvikliga haveriet av hennes förlovning. Därefter släppte hon den enorma hiten Thank U, Next, och sen dess har hon hunnit bråka med Grammy Awards och tatuera in “Japanese BBQ finger” på handen. Och göra den här plattan såklart.

Men trots detta är det inget hastverk vi har i våra händer idag, utan en högkvalitativ platta som innehåller flera karriärstoppar. Bland dem finns öppningspåret Imagine, en extremt stark popballad värdig Mariah Carey, och plattans intimaste spår, Ghostin, som verkar behandla hennes relation med Davidson. En personlig favorit blir också Fake Smile som inleds med en sampling av Wendy Rene’s “After Laughter (Comes Tears)" från 1964, tidigare samplad bland andra av Wu-Tang och Kendrick Lamar.  

Generellt är det både imponerande och förvånade hur positiv, lättsam och hoppfull plattan är med hennes dramatiska erfarenheter i åtanke. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av