Apparat – LP5

Sara Berg 23:31 23 Mar 2019

Att det brukar vara Apparat som står för de mer melodiska inslagen när Moderat (Modeselektor + Apparat) gör musik märks extra tydligt på den här skivan. Flera av låtarna påminner om några av Moderats finaste stunder, fast i betydligt mer avskalade versioner. DawanLaminar Flow och Heroist skulle kunna vara de skissartade förlagorna till A New ErrorBad Kingdom och Rusty Nails, innan obstinata trummor och driven bas läggs på. Likheterna beror såklart mycket på Sascha Rings karaktäristiska röst, den nästan plågade och innerliga, som här delar utrymme med stråkar och piano istället för klubbiga, smutsiga beats. Ofta tycker jag att Apparat behöver lite av Modeselektors härj för att bli intressant, men den här gången fungerar det stillsamma och symfoniska bra. Allra bäst med lite tempo såklart, men man kan inte få allt.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Pixies – Beneath the Eyrie

I sex år - från debuten 1987 och fram till sin splittring 1993 - var Pixies själva sinnebilden för amerikansk coolness. Vare sig de förde som mest oväsen eller maskerade de smartaste popsångerna med feedback och hög volym landade de rätt, och den sprakande relationen mellan Black Francis och Kim Deal antände konsekvent de precis rätta stubintrådarna.