Apparat – LP5

Sara Berg 23:31 23 Mar 2019

Att det brukar vara Apparat som står för de mer melodiska inslagen när Moderat (Modeselektor + Apparat) gör musik märks extra tydligt på den här skivan. Flera av låtarna påminner om några av Moderats finaste stunder, fast i betydligt mer avskalade versioner. DawanLaminar Flow och Heroist skulle kunna vara de skissartade förlagorna till A New ErrorBad Kingdom och Rusty Nails, innan obstinata trummor och driven bas läggs på. Likheterna beror såklart mycket på Sascha Rings karaktäristiska röst, den nästan plågade och innerliga, som här delar utrymme med stråkar och piano istället för klubbiga, smutsiga beats. Ofta tycker jag att Apparat behöver lite av Modeselektors härj för att bli intressant, men den här gången fungerar det stillsamma och symfoniska bra. Allra bäst med lite tempo såklart, men man kan inte få allt.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.