Anna of the North – Crazy Life

Andreas Pettersson 14:00 8 Nov 2022

Norsk popmusik är på uppgång. Ett exempel på det är artisten Anna of the North, som egentligen heter Anna Lotterud. Hon släppte i fredags det poppiga albumet Crazy Life. ”Crazy” är dock inte ett passande ordval för att beskriva musiken. Jag skulle snarare kalla den som lugn och behaglig.

Man kan även beskriva musiken med flertalet andra ord följt av ”pop”. Kärt barn har många namn och jag tycker att följande subgenrer passar för att definiera norskans sound: feelgood pop, alternativ pop, drömsk pop, elektronisk pop och indiepop. Oavsett vad man kallar soundet så är huvudsaken att det är bra pop.

Instrumenten tar stor plats i musiken, vilket är positivt. Kreativiteten och variationen av alla instrument bidrar till en dimension som höjer dem elva låtarnas kvalitet. Lägg där till Annas mjuka och snälla stämma som är väldigt lätt att tycka om. Dessa komponenter bildar tillsammans med de kärleksfulla texterna ett lysande resultat.

Skivans två bästa spår är den fågelkvittriga Bird Sing och visselvänliga Meteorite. I den sistanämnda gästsjunger amerikanen Gus Dapperton. De två rösterna känns naturligt varma och smälter väl samman. Låten är medryckande och glad, medan Bird Sing är en vacker och ledsam låt som handlar om sekunderna efter att man vaknat, innan man påminns om hur man faktiskt mår. Den belyser också vikten av att tillåta sig själv vila för att kunna må bättre, därav det avkopplande soundet.

Anna of the North är inte vilken Anna som helst. Det märks när man lyssnar på hennes sköna myspop. Just det, så kan man också beskriva soundet.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner