Anna Leone - Wandered Away

Sophie Winberg 00:00 22 Apr 2018

Den oslagbara kombinationen av energisk debutant och van producent (Bryan Wilson med erfarenheter från Florence & The Machine, Arctic Monkeys och Stormzy) har gett ett precis så fint resultat man någonsin kunnat hoppas på.

Wandered Away faller inte i några av debutfällorna. Den innehåller inga spretiga spår, inga darlings som borde avlivats och inga ängsligt kreativa beslut. Tvärtom, det enda som antyder en debut är en ljuvlig lätthet. Som att vi bara serverats en pärla direkt från kreatörerna, utan att arga bolag eller bestämda chefer haft något att säga till om. 

EP:n tar mig precis dit jag vill - till en solvarm eftermiddag utan några måsten, liggande på vardagsrumsmattan med solen i ansiktet.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Coral - Move Through the Dawn

Det förr så unga psychpopbandet har snart hunnit in i medelåldern, och som återförenade och mognare har deras prioriteringar förändrats. Viktigare än vassa friflygande klingande gitarrsolon och andra sinnesutvidgande musikaliska experiment är numera ett gediget hantverksmässigt finslipande, och det är ingen slump att de nämner Traveling Wilburys som en central influens. Fortfarande finns psykedeliska detaljer i nästan varje låt, men det är de noggrant utmejslade melodierna av klassiskt radiosnitt, de stilla gitarrerna och de välavvägda vokalharmonier.