Angel Olsen – Big Time

Raffaella Lindström 12:00 2 Jun 2022

De senaste åren har Asheville-baserade Angel Olsen varit väldigt produktiv. Singer-songwritern har släppt nya album både 2019, 2020 och 2021. Nu är hon tillbaka med ytterligare ett album, Big Time.

Angel Olsen har ofta låtit den dystra och elektroniska synt-popen stå i fokus. Den här gången hörs knappt en enda synth. I stället doftar musiken av americana och country, något som får tankarna att vandra till hennes tidigare verk.

Den kraftfulla berättelsen om att utforska kärleken - på både gott och ont - tar avstamp i hennes egna liv. Nyligen, vid 34 års ålder, kom sångaren ut som queer för sin familj. Ett beslut som på många sätt har varit omtumlande, enligt pressutskicket. Som om den resan inte vore nog avled hennes pappa tre dagar senare.

Det nya albumet berör båda delarna. Dels hur det är kasta sig in i kärleken, dels den stora sorgen. Samtliga tio låtar tar med oss på en resa som slutar i acceptansen, och människans behov att fortsätta framåt.

Låten Big Time, som även har fått ge namnet till albumet, är ett fint exempel. Angel Olsen har skrivit det somriga verket tillsammans med sin partner. Tiden känns tidlös när Angel Olsen sjunger om hur det är att tala med ögonen, och att spendera morgonen med sin älskade. Ibland är det fint att bara få stanna upp och njuta av ögonblicket.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner