Amanda Fondell - Pt.2 Let Me Introduce You To My Thoughts

Sofie Andersson 00:00 2 Jun 2021

Det är pinsamt att toppa av en vällagad köttfärssås med ketchup eller att måla om ett fint gammalt teakbord i pastellfärg… Men framförallt är det pinsamt att ta en skrovlig röst med både känsla, karaktär och själ för att sedan bädda in den i rosa bubbelplast, studsiga beats och överarbetad radiopop. Det är en kulle jag är beredd att dö på. 

I samband med Idol-vinsten 2011 släppte Amanda Fondell sitt första album. Sedan dess har hon hållt igång, med både singelsläpp och EP:s. Förra året släppte hon bland annat sin EP Pt.1 Let Me Introduce You To My Thoughts, föregångaren till denna fredagens uppföljare Pt.2 Let Me Introduce You To My Thoughts. Båda är snarlika varandra med dansant stämning, glassig pop och kaxigt framförda låttexter. En stämning som till min besvikelse känns än mer opersonlig denna gång.

De ljusa Astrid S-tonerna gör inte Amandas karakteristiska röst till rätta. Fondell besitter soul och djup som tyvärr inte kommer fram

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.