Aloe Blacc – All Love Everything

Morgan Storesund Skarin 00:00 3 Oct 2020

Aloe Blaccs karriär är en underlig sådan. Sångaren började sjunga i den alternativa hippopens värld med album som för tankarna till Madlib eller J Dilla. Men någonstans vände vindarna och Blacc gav sig istället på retrosoul. Och med den lättsamma soulen på I Need A Dollar kom det stora genombrottet. Men vindarna skulle vända ännu en gång. Istället för att fortsätta på soulspåret fann Aloe Blacc en plats i den exploderande EDM-genren, när han sjöng på Aviciis Wake Me Up

All Love Everything är det första ordentliga albumet Blacc släppt sedan 2013. Och här finner sig sångaren tillbaka i soulens anda. Men det är inte riktigt lika stilfullt som senast. Blacc har blivit präktig och lite väl smörig. 

Albumet erbjuder en blandning av storslagna ballader och poplåtar i stil med det högsta skiktet på spotifys topplista. Balladerna känns bajsnödiga och poplåtarna opersonliga. Den mest märkvärdiga stunden på albumet är Nothing Left but You. Här lägger sig Blaccs röst platt över ett tidstypiskt dancehallinfluerat beat, utan ens hinta om sångarens breda register. Vem försöker han vara? Justin Bieber?

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner