All We Are - Providence

Tina Rosenfink 14:19 14 Aug 2020

Det Londonbaserade bandet All We Are med härkomst från både Irland, Norge och Brasilien har skapat ett festligt album i 80-talets technicolor anda. Providence är ett album som firar de universella dygderna av kärlek, förlust, sex och vänskap. I pressmeddelandet som släpptes i samband med skivan säger sångaren Richard O’Flynn "We could never have known what sort of world we'd be releasing this record into but our goal was always to try to bring people joy amongst the sorrow".

Och det märks att målet med Providence var att skapa en fest där alla får vara med. De blandar genrer som psychedelia, R&B och kommersiell pop i hopp om att tillfredsställa alla. Men den här typen av “något som faller varje lyssnare i smaken” är sällan särskilt aptitligt. Jag tycker det låter som bakgrundsbruset på ett obekvämt kalas, och inte huvudfokuset på det stora firandet som All We Are visualiserade. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.