Alice Cooper - Breadcrumbs

Christoffer Bertzell 00:00 13 Sep 2019

På äldre dagar är det oerhört charmigt att se hur Alice Cooper föryngras genom att bekvämt skita i alla regler, men ändå ambitiöst återgå till sitt ursprungliga amerikanska rockideal från sent 60-tal och tidigt 70-tal.

På denna EP, i begränsad upplaga, tar Vincent Furnier sig an att hylla sin födelseort Detroit genom att plocka in ett gäng musiker från denna era och spela in ett gäng starka covers med MC5, The Detroit Wheels, Bob Seger och en fantastisk version av Suzi Quatros Your Mama Won’t Like Me. Du bjuds även på helt klart godkänt eget material från rockfarfarn, men denna plattas styrka är framför allt denna djupdykning i en tid där punk och rock formas på amerikansk mark. En framtida samlarklenod för fans av Cooper och rockhistoria.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!