Alice Cooper - Breadcrumbs

Christoffer Bertzell 00:00 13 Sep 2019

På äldre dagar är det oerhört charmigt att se hur Alice Cooper föryngras genom att bekvämt skita i alla regler, men ändå ambitiöst återgå till sitt ursprungliga amerikanska rockideal från sent 60-tal och tidigt 70-tal.

På denna EP, i begränsad upplaga, tar Vincent Furnier sig an att hylla sin födelseort Detroit genom att plocka in ett gäng musiker från denna era och spela in ett gäng starka covers med MC5, The Detroit Wheels, Bob Seger och en fantastisk version av Suzi Quatros Your Mama Won’t Like Me. Du bjuds även på helt klart godkänt eget material från rockfarfarn, men denna plattas styrka är framför allt denna djupdykning i en tid där punk och rock formas på amerikansk mark. En framtida samlarklenod för fans av Cooper och rockhistoria.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.