Alexandra Berger - Svälta räv

Tina Rosenfink 00:00 22 Oct 2019

Debutanten Alexandra Berger skrapar ihop all bedrövelse som existerar och ger det till oss som om det vore en gåva. Först är jag motvillig, men tar sedan tacksamt emot den. 

Det är knepigt att placera Berger i en genre, den känns flytande och förändras genom låtarna. Vi har lågmälda Pi precis innan poppiga och nästan lite komiska Wow vilken kvinna. Kanske kan man säga att Alexandra Berger är en mörk Veronica Maggio eller en svensk Angel Olsen. Det är en vacker ljudbild på EP:n Svälta räv, och namnet är taget från ett kortspel enligt artisten själv. I sitt pressmeddelande skriver hon att går ut på att svälta ut sina motspelare genom att lägga beslag på deras kort. Spelet saknar skicklighetsmoment. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

The Night Flight Orchestra - Aeromantic

Denna nostalgiska konstellation är redan inne på sitt femte album och lyckas, som vanligt, med konststycket att kombinera en hög utgivningstakt med en enastående kvalitativ nivå. 

Med Soilwork-sångaren Björn Strid i spetsen fortsätter gruppen på sitt hedervärda uppdrag att sprida rock (och pop) sprungen ur 80-talets tidiga år. Generellt sett är detta den äldre skolans aor som dock har ett närmre förhållande med Abbas teatraliska melodiarrangemang samt en ådra av disco (och nyanser av schlager!).

Ala.Ni — Acca

På sina ställlen har Ala.Nis huvudsakligen helt instrumentfria andra album drag av mer traditionella körverk, som i renässansklingande Hide där en stråkkvartett tillåts utrymme bakom alla hennes välbalanserade stämmor, och i himmelska och synnerligen finstämda In the Land