Alesso - Forever

Christoffer Reichenberg 00:00 19 May 2015

Alesso är antagligen det sista riktigt stora svenska namnet inom den EDM-arena-progg-electro-house som håller på att avveckla sig själv genom att leka IT-bubbla. Debuten är ett destillat av hela scenen de senaste fem åren, högblankt snygg och välproducerad. Framförallt så använder sig Alesso av bra vokalister istället för de allt för vanliga generiska tråksångarna som av någon anledning är så vanliga hos hans kollegor. Men det välputsade tenderar att bli en smula strömlinjeformat, och några spår känns som varianter av varandra. I producentens dj-set funkar det utmärkt, men som album blir det en smula repetitivt. Å andra sidan är hans första försök redan betydligt mycket bättre än de flesta andra han delar arenor med. 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.