Agnes – Magic still exists

Love Carbin 05:45 22 Oct 2021

Agnes släpper nytt…? Efter tio år är hon alltså tillbaka. Pånyttfödd står det i pressutskicket. Rent spontant kanske inte jättespännande. Men musiken är otippat bra. Hon har bytt ut 00-talspopen med 80-talsdisco. 80-tal igen alltså. Jag har skrivit otaliga grubblerier om 80-talstrenden inom pop idag så ska inte säga något mer om det. Man gillar det eller så gör man det inte.

Men trots att jag personligen är fruktansvärt trött på 80-talet gör Agnes det riktigt bra på nya skivan Magic Still Exists. Några töntiga vocoders här och där finns, och visst att stråkarna låter billiga. Men förutom det finns det inte så många problem. Eller jo texterna är bisarra – det låter som att hon försöker skriva några slags gayanthems samtidigt som hon iklär sig Oprah Winfrey-rollen…?

Med allt detta sagt vill jag emellertid påpeka att Magic Still Exists faktiskt är ett riktigt bra album. Har inte hört såhär bra svensk pop sen Robyns Honey. Melodierna är klockrena, soundet är varmt och passionerat, beatsen är rimligt houseiga och samtidigt finns discoattityden hela tiden där. Man får helt enkelt smälta att artister fortfarande sjunger “express yourself” och så vidare i sina refränger. För bakom wannabe-lady-gaga-klyschorna döljer sig toppenbra musik.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner