Agent Side Grinder - A/X

Tina Rosenfink 00:00 29 Apr 2019

Trots att jag har profilerat mig som Nöjesguidens indieskribent tar jag mig an en ny utmaning: elektroniska Agent side grinder. Men det är ingen svår utmaning, för Agent Side Grinder är inte svåra att tycka om. Musiken är svepande, snygg och surrealistiskt.


Efter ett uppehåll på några år och flera avhopp är A/X är bandets första skiva med sångaren Emanuel Åström. Kvar är originalmedlemmarna Peter Fristedt och Johan Lange som spelat i Agent Side Grinder sedan bandet bildades 2005 i Bromma. Hur tråkigt det än är med avhoppande medlemmar och den otrygghet det medför, har det resulterat i ett otroligt projekt. Agent Side Grinder sprudlar av ny energi som lyfter bandet till en ny nivå av experimentell och innovativ synthmusik. I brist på bättre förmåga till liknelse låter ASG som en 2010-tals version av Joy Division. Emanuel Åström känns i alla fall lika cool och mystisk som Ian Curtis.


Under våren har bandet släppt låtarna Stripdown och Doppelgänger som singlar och är några av skivans bästa spår. I övrigt tycker jag även om Wounded Star som är ett samarbete med dansk-kanadensiska Sally Dige. ASG har öppnat upp en främmande och spännande elektronisk värld för mig som jag gärna utforskar mer. Säg hej om ni ser mig på svartklubb i Hamburg.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.