Aeropryme – Flexin on a heartbreak vol.1

Axel Almström 00:00 23 Apr 2021

På debutalbumet Flexin on a heartbeat vol.1 serverar Aeropryme en ivrig dos Atlanta-trap som fångar 2020-talets sovrumszeitgeist. Det är en inåtblickande dansmusik som blandar vilsenhet med studsiga hiphopbeat. Tyvärr saknas det där svårfångade ”lilla extra”.

Rapparen Aeropryme är Malmöbaserad men har rötterna i Atlanta. Hans musik är mer södra USA än södra Sverige och låtarna är fulla av beprövade trap-fundament (snärtiga hi hats, autotune och femtio nyanser av ”booty”-rim).

I sitt uppklippta trap-flow rappar han om att känna saknad och om känslorna som dröjer sig kvar efter förhållanden som fallit samman. Ibland droppar han i stället skrytbars och rader som ”your booty like a bando/you flexin’ like a trap queen”.

Ljudbilden är hårt komprimerad och beatsen är trögflytande. Aeropryme målar sin musik i tjocka, utsmetade penseldrag. När han avviker från det sirapssega och dova gör han det på både gott och ont. På Bonafide kombinerar han ett piggt och trumtungt beat med ärligt och sårbart historieberättande. På Texas Holdem sätter han cowboysporrarna i den stendöda häst som är country-trap.

Flexin on a heartbeat vol.1 är en ofullkomlig debut med mycket hjärta. Även om den snubblar några meter från målområdet så finns det något uppfriskande innerligt i musiken. Den sträcker ut en välmenande hand till alla med hjärtesorg – ställ er upp och solodansa! 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer