Ace Frehley - Origins Vol. 2

Christoffer Bertzell 00:00 15 Sep 2020

Om det är någon som har välsignelse att ta sig ikonisk 60- och 70-talsrock så är det Ace Frehley. Att Ace Frehley kan sin bluesrock bevisade han genom sina år med Kiss. Han har dock inte lämnat något större avtryck som soloartist, således är det tryggare att höra honom i detta format än när han skriver själv.

Här tolkar han legendarer som Cream, The Kinks, Humble Pie, Rolling Stones, The Animals och Beatles. Inga små namn direkt och ingen lätt uppgift, men faktum är att detta ändå är en klart godkänd uppvisning och trevlig lyssning. De celebra gästerna John 5, Lita Ford, Robin Zander (Cheap Trick) och Bruce Kulick (ex. Kiss) kompletterar Ace Frehley bra, och det hade inte gjort något om han bjudit in dem att delta ännu mer.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.