Abbath - Outstrider

Christoffer Bertzell 00:00 13 Jul 2019

Den gamle frontmannen för Immortal släpper här sitt andra album och även om det fortfarande finns en ofrånkomlig anda från det norska Blashyrkh-dyrkandet så är detta en light-version som inte håller samma klass som debuten. Resultatet ljuder stressat och ofärdigt, eller rent av en lat prestation. Inte så mycket mer än vad som behövs för att göra en generisk, men ändå helt okej black metal-platta.

På debuten fanns det av naturliga skäl en stor del av Immortals senare sound, med både en thrashig nerv och stämningsfullt snöupplyst mörker. Här saknas det dunkla naturromantiska men även det aggressiva saknar nyanser och vad som kännetecknar Abbath som soloartist är svårt att avgöra. Kanske hade det varit kreativt bättre för honom att gräva ner stridsyxan och infinna sig i Demonaz led för Immortal istället? 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott