Abbath - Outstrider

Christoffer Bertzell 00:00 13 Jul 2019

Den gamle frontmannen för Immortal släpper här sitt andra album och även om det fortfarande finns en ofrånkomlig anda från det norska Blashyrkh-dyrkandet så är detta en light-version som inte håller samma klass som debuten. Resultatet ljuder stressat och ofärdigt, eller rent av en lat prestation. Inte så mycket mer än vad som behövs för att göra en generisk, men ändå helt okej black metal-platta.

På debuten fanns det av naturliga skäl en stor del av Immortals senare sound, med både en thrashig nerv och stämningsfullt snöupplyst mörker. Här saknas det dunkla naturromantiska men även det aggressiva saknar nyanser och vad som kännetecknar Abbath som soloartist är svårt att avgöra. Kanske hade det varit kreativt bättre för honom att gräva ner stridsyxan och infinna sig i Demonaz led för Immortal istället? 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.