070 Shake – You Can't Kill Me

Emma Thimgren 12:00 15 Jun 2022

Innovatören 070 Shake är tillbaka med ett andra album. Det är bara några år sedan hon plockades upp av Kanye West på låten Ghost Town, vilket ledde till en rad samarbeten och så småningom debutalbumet Modus Vivendi.

You Can't Kill Me tar artisten nya vägar och bygger upp nya ljudlandskap. Musiken är nu varken hård eller rättfram. Den grundar sig fortfarande i futuristiska ljudbilder, men den här gången har den en mjukare framtoning och ett mer personligt, introspektivt tilltal. Innan albumet gjordes slutade hon använda soicla medier och det är en sann frigörelse som speglas i både text och musik.

Albumet är melodiskt följsamt, organiskt och rymdligt. Det är inte svårt att förlora sig i de fängslande produktionerna som är ständigt oförutsägbara och kittlande. Att göra något som samtidigt är så följsamt behagligt och nytänkade är inget lätt uppdrag. Genremässigt lutar det mer åt R’n’B än innan.

Ibland är musiken lite väl tillbakalutad, på vissa spår saknas friktionen och ett tydligt framåtdriv. De är dock i minoritet. You Can't Kill Me är mestadels ett album som ger något nytt vid varje lyssning, eftersom det är så detaljrikt laddat. Även om 070 Shake fortfarande kan anses tillhöra en mer underground musikscen lär hennes influens växa med varje album.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner