Woodstockholm

Redaktion 15:44 31 May 2015

Vi har för lite matstudios i Stockholm.

Ni vet den där typen av restaurang där halva lokalen utgörs av en bardisk med obokningsbara platser från vilken man ser rakt in i det minimala köket. Woodstockholm är exakt en sådan. Företaget som ursprungligen egentligen pysslar med möbler, har sedan tidigare drivit både butik och café på Mosebacke Torg. Sedan en tid tillbaka driver de också krogen med samma namn. Inför öppningen rekryterades personal med erfarenhet från såväl Franska matsalen som Oaxen Slip, vilket har gett avtryck i såväl meny som vinlista.

Menyn är sparsmakad och handskriven på ett oblekt papper som nålats upp ovanför köksregionen. Den består av totalt ett tiotal rätter fördelade på förrätt, varmrätt och dessert och är baserad på ett fåtal råvaror. Vid båda våra besök är ägg en av dessa, och även om det är en konst i sig att laga ett perfekt sådant lyckas köket med fullpoängare båda gångerna. Vid det första besöket går vi all in på smårätter, vilket utöver det pocherade ägget även innebär en kalvtartar modell mindre, en liten skocka samt svartrot med forellrom (155 kr). Samtliga är habilt tillagade, om än kanske lite väl små i portionerna, och framför allt svartroten lämnar oss med ett sug efter mer.

Vid vårt andra besök ger vi oss i kast med en coq au vin på kyckling (265 kr) samt kroketter baserade på samma råvara. Varmrätten visar sig även den vara utsökt, och det enda lilla smolket i lergrytan är samma som tidigare nämnda – något liten portion sett till priset. 

Att inredning finns i krogens DNA råder det ingen större tvekan om. Woodstockholms formgivare och arkitekt Lars Stensö har skapat en miljö som harmonierar med såväl lokalen som den gastronomiska upplevelsen. Det här är ett ställe vi kan tänka oss att bli stammisar på illa kvickt. 

Adress: 
Mosebacke Torg 6
Hemsida: 
Öppettider: 
tis–lör 17–23
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!