Man kan inte boka bord på Vapiano för sällskap under femton personer och detta kan tillföra ett visst gissel till krogbesöket. Vid vårt första försök, som förvisso inträffar på en fredagskväll, blir vi nämligen informerade om att vi gärna får vänta i baren med en trolig väntetid på en och en halv timme.
Försök nummer två förläggs till en torsdag. Återigen blir vi hänvisade till baren, denna gång med väntetid på minst en timme. Med risk för att låta klentrogen känns det nästan som att detta scenario är precis vad Vapiano strävar efter, kanske för att kommunicera sin popularitet. Det hade till exempel varit väldigt trevligt att bli upplyst om att väntetid kan, och förmodligen kommer att, förekomma när vi ringer och får reda på att bordsbokning inte är möjlig.
Tyvärr är den hemlagade pastan, de stenugnsbakade pizzorna och framför allt den sinnesjukt goda peston extremt prisvärda. För under en femhundralapp får två personer en fullkomlig måltid inklusive förrätt, varmrätt och varsitt glas vin. Ett ställe med sådan konkurrenskraft blir med rätta genast populärt, särskilt under lågkonjunktur. Men ärligt talat, hur svårt kan det vara att åtminstone upplåta ett par bord till förhandsbokning? Vi rekommenderar inte någon att besöka restaurangen kvällstid om man har det minsta bråttom.