Trong Dong

Redaktion 15:20 30 Sep 2010


Foto: Christian Andersson

Det är svårt att öppna restaurang, att börja på noll med en helt tom matsal. Lägg därtill att inredningen sitter fast i Vietnam och lämnar lokalen kal, och att tillståndsmyndigheten har haft semester så att du inte kan servera öl. Så är det för Trong Dong när vi är där.

En ny familjeägd vietnamesisk restaurang som har öppnat på Östra Förstadsgatan. Ändå längtar vi dit igen. De har rätter som ingen annan vietnamesisk restaurang i stan har, och en servitris som tar hand om gästerna som om hon vill att de ska upptäcka Vietnam för första gången. Nordvietnam för att vara exakt. Och det gör vi. Trots att menyn innehåller 94 rätter, indelade på sedvanligt vis under kyckling, biff och fläsk, hittar vi spännande inslag. Lotusrot, bananblommor, vietnamesisk svamp och Bun Rieu, en nudelsoppa som restaurangen är ensamma om att servera i Malmö. Röd av tomater, syrlig och stark, med räkfärs som man inte ska vara rädd för, tvärtom är det riktigt, riktigt gott. Att servitrisen i vacker sidenklänning inte kan säga vilka grönsaker som kommer i woken, eftersom de inte finns i Sverige, gillar vi. Okej, broccoli finns här men de andra gröna krispiga stjälkarna är nya för smaklökarna. Här hittar vi även den populära papayasalladen som är så svår att hitta hemma och en väldigt god mangosallad med färsk koriander, mynta och pressad lime. Rekommenderas som förrätt! De mer vanliga sommarrullarna är enormt stora, men väldigt goda med fräscha vackra räkor som syns genom det mjuka rispappret.
Restaurangbesöket blir precis som den upptäcktsfärd man vill göra när man äter. Nu hoppas vi att Trong Dong snabbt får fler gäster, som i sin tur drar gäster, och en inredning som myser till lokalen. Det är det enda som saknas.

 

Öppettider: 
mån–fre 11.30–22.00, lör 12–23 och sön 12–22.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.