Tennstopet

13:33 2 Mar 2011


Foto: Jakob Kaae

Tennstopets historia sträcker sig mer än 150 år tillbaka i tiden. 1891 fick krogen sitt nuvarande namn då tenngravören Bror Axel Santesson – kom av en betydande tenngjutarsläkt – tog över rörelsen.

Krogen har flyttat runt i Stockholm under tidens gång men ligger sedan drygt 50 år tillbaka i korsningen Dalagatan och Odengatan. Här har tiden stått stilla sedan decennier, och menyn har varit densamma. Röda soffor i plysch gör att du sneglar över axeln misstänksamt för att se om Strindberg letat sig hit denna kväll. Det har han inte men däremot sitter en storväxt man och röker cigarr, inomhus.
Restaurangens meny kantas och präglas av veteraner som wallenbergare, isterband och den smått överprissatta biff rydberg som dock är av fin kaliber. Av de överblivna slamsorna från den sistnämnda tillverkas en råbiff vars servering förhöjs något alldeles enormt av den lilla snipa med konjak man får in. Konjaken hälls över och ger en smakrik sista minuten-marinering som rundar av sältan i kaprisen och fetman i äggulan på ett mycket klädsamt vis. Till Tennstopet söker sig den som inte är rädd för Torsten Flinck, inomhusrökande garderobiärer och stammisar som växt fast i möblerna. Det hör till och är en stor del av Tennstopets charm.

Öppet: mån–fre 16–01, lör–sön 13–01.Prisnivå: varmrätter 200–300 kr, förrätter på 120–160 kr.
 

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!