Tbilisis Hörna

Redaktion 20:37 2 Apr 2019

Den georgiska kvarterskrogen Tbilisis hörna har förärat Johanneshov med sin närvaro i snart fem år. Med en av de bredaste menyerna området har att erbjuda, stoltserar restaurangen med att vara den enda krogen i Stockholm, ja kanske till och med Sverige, som fullt ut erbjuder mat från det kaukasiska köket.

Vi slinker in en söndag, då den halvfulla restaurangen bjuder på ett klientel som är minst lika brett som menyn. Här sitter ett par vars date ser ut att vara handplockad ur Hemliga beundrare, hon i blont löshår, han som beundrare. Bredvid en barnfamilj där ett par av kidsen leker med den blinkande Jack Vegas-maskinen. Lite längre in ett killgäng som av klädseln precis har spelat eller eventuellt ska spela fotboll. Vi fortsätter in i det inre rummet där vi får sitta lite mer ifred och börjar läsa oss igenom menyn, som vänligt nog erbjuder fotografier till de flesta rätter.

Det är ursvårt att välja, men vi fastnar för en laddning vegetariska Blinchiki – rullade stekta pannkakor med champinjonfyllning, samt blandade Khinkali – dumplings eller mer kanske klimp med blandade fyllningar. Till det varsin Pepsi Max med is. 

När maten kommer in, misstänkt fort, är vi glada att vi nöjde oss med fyra dumplings. De är nämligen stora som knytnävar, och proppfyllda med välsmakande färs från fläsk, nöt och lamm. Även pannkaksrätten är väl tilltagen i både storlek och smak. Champinjonfyllningen är något rinnig, men perfekt avvägd i sältan och pannkakan har en trevlig textur. 

Den ryske författaren och skalden Aleksandr Pusjkin myntade en gång uttrycket att “varje georgisk maträtt är som en dikt”, och om Bob Dylan kan få Nobelpriset i litteratur ser vi inga konstigheter med att gastronomin på Tbilisis hörna föräras med en småleende gubbe i betyg (långsökt referens, red. anm.). Att notan för två proppmätta personer landar på under 300 kronor gör självklart sitt därtill.

Adress: 
Olaus Magnus väg 14
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tor 12:30-22:00, fre 12:30-23:00, lör 11:30-23:30, sön 11:30-22:00.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!