Köket sneglar både mot USA och Italien, vilket märks i vinlistan och bland förrätterna. Carpaccio och salami står jämte spicy wings och nachos. Inget fel i det, båda köken vet hur man lagar till en rejäl stek.
De flesta av huvudrätterna består av grillat kött av olika slag, serverat med pommes frites, potatisgratäng eller bakad potatis. Enkelt kan tyckas, men resultatet är helt beroende av köttets kvalitet och tillagning.
Det förstnämnda är inget problem på T-bone. Lammkött från Österlen och hängmörat nötkött från Smålands högland lovar gott. Vi väljer mediumgrillade lammracks för 249 kr samt, så klart, t-bonesteak för 329 kr.
”Medium” är dock inget entydigt begrepp, ska det visa sig. T-bonesteaken har en tunn stekyta och är i övrigt blodig. Lammet är däremot genomstekt. Tyvärr är tallrikarna kalla, vilket får till följd att både köttet och de ugnsbakade grönsakerna snabbt tappar värme.
T-bonesteaken är helt ok, om än surrealistiskt stor. Med lammet är det lite sämre ställt. Det är både okrispigt och okryddat. Inga örter, ingen vitlök, ingenting. Vi ber om en citronklyfta, men den glöms bort. Kvar blir några ljumna mjuka köttbitar som inte smakar mer än… lamm.
Sammantaget är vi lite besvikna på T-bone. Att tillaga kött straight up, utan krusiduller, är absolut inget fel. Men vi saknar passionen: en kock som älskar kött, hett och innerligt, och en servitris som kan och vill berätta allt om grillningar och styckningsdetaljer. Kärleken till köttet, helt enkelt!
Stad: