Sushi Rebellion

Redaktion 14:38 25 Nov 2019

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Att det blev fokus på just Sushi Rebellion i media beror dels på att man sticker ut med sina kreationer. Det räcker inte med en nigiribit på en risklump utan här är det fusion som gäller. Som grädde på moset är det dessutom ingen mindre än Pepi Anevski, tidigare världsmästare i sushi, som står i köket. 

Öppningen blev försenad och nu när man äntligen släppt in gästerna kunde vi inte hålla oss borta från att testa maten. 

Kreativiteten flödar på Sushi Rebellion. Uppläggningen är väl genomförd och det känns personligt, festligt och lyxigt med alla färger och smaker som, på klassiskt krogmanér, gifter sig med varandra. Ett stort plus får också personalen som kom ut och berättade grundligt om varje rätt eftersom vi beställde smårätter efter etapper för att prova så mycket som möjligt. 

Rätt efter rätt levereras i olika skrud och vi smakade allt ifrån högklassiga parmesan-shrimps och havsaborre till lite mindre imponerande, men fortsatt goda ångade buns med fläsk. Priserna är inte förvånande på något sätt och smårätterna ligger mellan 69-129 kronor och åtta bitar sushi får man pröjsa 125 för. Med andra ord – går du till Sushi Rebellion för att fylla buken kan det bli dyrt, annars inte så farligt. 

För stora sällskap skulle vi vilja säga att Sushi Rebellion är perfekt. De stora runda borden gör det både inbjudande och enkelt att dela på flertalet rätter tillsammans med vänner. Är man ett mindre sällskap, som vi, får man nöja sig med att sitta vid långbord istället för enskilda bord. 

Miljön går inte att klaga på och en extra krydda är det öppna köket, where the magic happens, vilket ger en levande och härlig vibe. Dessutom, ganska välfyllt för att vara en måndagskväll i Malmö, vilket är ett gott betyg även det. 

Adress: 
Mäster Johansgatan 4
Hemsida: 
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.