Foto: Hugo Ewald

Surfers Stockholm

Redaktion 15:18 28 Jan 2015
Efter att åtminstone under Stockholms- och Almedalsveckan varit det självklara tillhållet i Visby har gänget bakom Surfers äntligen bestämt sig för att slå upp en filial i huvudstaden. Mitt på Regeringsgatan i lokaler som tidigare bebotts bland annat av den polska restaurangen Krasnopolski och ungdomskafét Tidsfördrif har det sichuanska köket därmed fått en fristad. 

Området är gastronomiskt välkänt för sina generösa kryddningar, och smakmässigt låter leveransen inte vänta på sig. Vi hinner knappt sätta oss ner innan första rätten står framför oss i form av sojabönor med sichuanpeppar, ingefära och salt. Vi blir lyckligtvis instruerade om i vilken ordning rätterna lämpar sig att äta. Alla må vara smakrika men då vissa är av rent bedövande karaktär finns risken annars att man missar någon av nyanserna i de mildare kompositionerna. För precis efter detta brakar det loss och börjar hagla in mellanrätter av olika karaktär och styrka, med det gemensamma och sympatiska drag att samtliga är oblygt smaksatta.
 
Vi låter oss smaka av en Bang bang Ji Zi där kyckling och gurka förädlats i en rostad sesampasta. Vi möter en tofu av sällsynt tilltalande konsistens vars yttextur ger oss gåshud av välbehag. Och vi äter ett fläsk som både blivit kokt och stekt. På den vägen fortsätter det. Serveringen blir ett rent segertåg av smaker, där flera av rätterna ropas in både en och två gånger. 
 
Collegeapplåderna är inte långt borta. Det här är helt enkelt så satans bra det bara kan bli och då mellanrätterna prismässigt ligger strax under vad en normal lunch kostar i stan finns det få anledningar att inte besöka Surfers minst ett par gånger i månaden. 
 
 
Adress: 
Regeringsgatan 88
Telefon: 
21 10 03
Hemsida: 
Öppettider: 
tis–sön från 17, mellanrätter 88 kronor.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2015.

3 Visa kommentarer (3)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Frantzén

Efter att ha slussats ned för en trappa till matsalen välkomnas vi av Björn Frantzén, som överser ett femtontal kockars jobb i det stora öppna köket.

Tong

Vi kommer garanterat att återvända många gånger till Tong, men chilla med chilin eller byt namn till Tjong.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!